- zaterdag 17 november 2018- Geluid uit:
 
Steun ons!

Het laatste nieuws


Gemeente Vianen doet werk baldadige jeugd grondig over


Kinderen moesten op het matje komen gemeente Vianen niet ?

 

De gemeente Vianen heeft Donderdag 23 April in de Molenbuurt de struiken in tientallen meters groenstrook met de grond gelijk gemaakt. Daaronder ook de struiken die door de jeugd van Vianen waren vernield omdat ze wat overijverig een boomhut wilde bouwen. Die kinderen moesten de gemeente Vianen een schadevergoeding betalen voor het vernielde groen. Het is voor hen natuurlijk niet te begrijpen waarom de gemeente een week later alle struiken uit die groenstrook rooit.

 

Een aantal bewoners in de Molenbuurt was ook zeer onaangenaam verrast door de actie van de gemeente. De gemeente had het rooien van de struiken wel aangekondigd maar had niet de moeite genomen om een inspraak ronde te voeren met de omwondende ( KLIK hier voor brief ). Navraag bij de gemeente leerde dat de struiken in de groenstrook worden vervangen door gras. Kennelijk is de gemeente dat in heel Vianen van plan, want kort geleden zijn ook in Amaliastein en wijk de Hagen heel veel struiken gerooid.

 

Met het rooien van deze struiken zo midden in het broedseizoen van de vogels zijn volgens verschillende getuigen ( bewoners van de wijken ) vogelnesten met een stokzaag door de werklieden uit de bomen gegooid .

En omdat zelfs het lege nest van een vogel in het broedseizoen beschermt is heeft de gemeente de Flora- en faunawet flink overtreden.

De gemeente heeft hiervoor dan ook een waarschuwing van de Algemene Inspectie Dienst gekregen waar op de werkzaamheden zijn opgeschort.

 

Vianen Groener en de Bomenridders zien het rooien van de struiken als een nieuwe aanwijzing dat het niet goed zit met het groenbeheer in Vianen. De gemeente lijkt er volgens hen bij het groenbeheer vooral op uit te zijn om kosten te besparen. Vianen Groener vindt echter dat de huidige groenstructuur behouden en versterkt moet worden, en dat er beter met de bewoners moet worden gecommuniceerd. Ze kijken daarom uit naar de door de gemeente toegezegde inspraak avonden over het groenbeheer in Vianen.

 


Previous page: Home
Volgende pagina: Waarom deze site?


Ook dit is een project van Stichting Ons Groene Milieu