- zaterdag 17 november 2018- Geluid uit:
 
Steun ons!

Het laatste nieuws


Gemeente Vianen zwicht voor duitse multinational, Miele


Gemeente vianen is gezwicht voor de duitse multinational Miele.
De miele wilde meer reclame en gelaste dat die vervelende bomen die tussen hun en hun potentiële A2 klanten staan nu maar een tegen de vlakte moesten. En beloofde plechtig om weer dunne, lage boompjes terug te planten.

De gemeente, toch al geen fan van al dat lastige groen ging dat plan gelijk tot uitvoer brengen en liet vrolijk 750 bomen waaronder 115 prachtige eiken met een doorsnede van tussen de 30 en 60 cm tegen de vlakte gooien, zonder daar maar ook een moment de gemeenteraad er van op de hoogte te brengen, want stel je eens voor wat er gebeurd als er een aantal raadsleden tegen zijn ?

Deze bomen, vooral de eiken hadden prima op een andere plek geplant kunnen worden IPV omgezaagd !

Ze melden de kap nog wel even in de op de lokale gemeente pagina, de tekst luid:

"Het kappen van een houtopstand van els, eik en beuk voor het beperkt doorbreken van de groenstructuur en aanleg van een parkeerplaats, herplant van een boomstuktuur van eik, boomverordering 2005 aanvrager Gemeente Vianen" (artikel)

Ook vergeten ze voor hun gemak even een ontheffing van de overtreding Flora- en faunawet aan te vragen bij het Ministerie van Landbouw Natuur en Voedselkwaliteit dit omdat in deze bomen diverse rode lijst vogels woonde, broede en voedsel verzamelde.

Aangifte tegen van overtreding van de Flora- en faunawet zal dan nu ook worden overwogen!!

 

 


Previous page: Home
Volgende pagina: Waarom deze site?


Ook dit is een project van Stichting Ons Groene Milieu